0729035108 - 0799942683 - 0344140064  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze Homeogenezica generala - 2
 
 
Pin It


Homeogenezica generala - 2

Fiecare din noi, mai mult sau mai putin constient, am avut momente in viata cand ne-am simtit parte a unui intreg si mai mult sau mai putin constient cautam sa traim cat mai des astfel de momente, indiferent daca este vorba despre un loc din natura, o reuniune de familie sau de prieteni, o realizare economica, culturala, sportiva, etc. a cuiva din familia noastra, cercul nostru de prieteni, orasul nostru, tara noastra. In aceste momente ne simtim parte a unui intreg si am putea spune ca suntem patrunsi de spiritul sau duhul unitatii.Necunoscut sau cunoscut ?Cat din ceea ce consideram cunoscut cunoastem cu adevarat?Cat din ceea ce consideram necunoscut consideram ca ne face bine sau rau?Necunoscutului, de la care dorim binele il numim cumva Dumnezeu, iar celui de care ne este teama ii dam o denumire corespunzatoare notiunilor noastre despre fortele malefice? Cand nu-l intelegem il numim haos? Nu cumva, poate prima greseala pe care o facem este aceea ca hotaram ca necunoscutul este de doua feluri mai ales ca, in urma unei discutii cu oricare din semenii nostri, constatam mai devreme sau mai tarziu, ca aceasta separare este pur si simplu subiectiva. Pentru unii Dumnezeu este cel ce ii ajuta sa locuiasca la bloc, pentru altii Dumnezeu este cel care ii ajuta sa ia un examen, pentru altii Dumnezeu este cel care il ajuta sa se vindece s.a.m.d. Mai mult decat atat, la orice analiza atenta a gandurilor si amintirilor noastre despre propria viata, constatam ca la varsta adolescentei, Dumnezeu este cel care ne ajuta sa avem parte de un succes intr-un joc sau sa dansam bine sau sa dobandim niste haine la moda, iar la 35 de ani este cel care ne ofera o familie fericita, un serviciu bun, etc. si in oricare din aceste perioade, necunoscutul malefic este cel care ne impiedica sa obtinem aceste lucruri.

Fiecaruia dintre noi ne apar extrem de familiare si de cunoscute casa, autoturismul, telefonul, calculatorul, soarele, luna si consideram ca ne aduc si ne asigura sanatatea, fericirea, bunastarea, le cautam si ni le dorim pentru a le avea la indemana si a ne folosi de ele de-a lungul vietii noastre. Pe oricare din ele le-am lua si am incerca sa le analizam prezenta in viata noastra de zi cu zi, vom constata pe masura ce suntem mai analitici ca aproape nu le cunoastem deloc, nici din ce sunt facute si nici de ce sunt capabile. Mai mult, realizam ca fiecare din ele au avut un rol extrem de nociv, de-a dreptul ucigator.Soarele poate aduce seceta, luna poate aduce nervozitate, autoturismul poate aduce accident, casa poate aduce izolarea, telefonul ne distrage atentia, calculatorul aduce oboseala si am putea continua.

Studiind aceste fatete, constatam ca toate isi au un loc si un moment util si necesar vietii noastre de zi cu zi iar actiunea lor asupra noastra, depinde in mare parte de ritmul si masura, ordinea si libertatea cu care le utilizam. Oare la asta se refera taoistii cand spun ca prea mult masculin da fenomene de feminin si invers? 

Se nasc o sumedenie de intrebari: cati stim cu adevarat din ce este compus soarele si luna, cati stim cu adevarat cum se fabrica un autoturism sau un telefon si cat de multi dintre noi cunosc principiul de functionare al calculatoarelor? 

Parafrazand, oare cate din teoriile stiintifice si procedeele tehnologice, general si unanim acceptate ca fiind fundamentale pentru viata de zi cu zi, nu s-au dovedit de-a lungul istoriei ca in timp au devenit inutile sau de-a dreptul nocive. De exemplu, religiile antichitatii, cetatile fortificate, galerele, corabiile cu panze, etc. Despre oricare dintre acestea am putea spune acum ca daca le-am utiliza ar fi cel putin inutile pentru noi.Dar ceea ce este absolut sigur, este ca fara prezenta si rolul lor intr-un moment dat din istorie, noi am fi lipsiti acum de tehnologiile contemporane care ne usureaza si ne imbunatatesc viata de zi cu zi.

Din cele expuse mai sus, pentru inceput trebuie macar sa avem indoieli despre cat de bine este sa ne temem sau sa evitam necunoscutul ori sa incercam sa-l eliminam din viata noastra. Daca suntem sinceri cu noi, constatam ca cel mai bine ne simtim atunci cand am mai aflat ceva sau atunci cand am realizat ceva.

Asadar, ce ne-am face daca nu ar mai ramane de descoperit nici o subdiviziune fotonica sau nici macar o noua constelatie sau galaxie ? Ce ne-am face daca nu am mai putea realiza o noua combinatie alimentara sau un nou calculator mult mai mic si mai performant? Care ar mai fi bucuria vietii si cat de interesanta ar mai fi lumina cunoasterii? Nu cumva toate acestea ne sunt intretinute si imbogatite de necunoscut? In acest context, am putea spune ca facem o mare greseala daca ne temem de el si ca poate facem de-a dreptul un pacat atunci cand pretindem sau cand ne dorim atotcunoasterea.Oare nu ar fi mai bine sa ne preocupe doar atitudinea si comportamentul fata de necunoscut si cunoscut? Si daca aceasta ar fi solutia putem identifica niste reguli si niste principii universal valabile? Oare exista oameni care se calauzesc dupa acestea? Si daca exista, cum i-am numi pe acestia? Savanti, academicieni, inventatori sau doar simplu INTELEPTI?

Probabil ca, indiferent cum i-am numi, la toti am gasi urmatoarele insusiri si caracteristici: simplitate si eficienta, dreptate si adevar, iubire si iertare, recunostinta si smerenie, armonie si rezonanta, ordine si libertate, ritm si masura, creatie si viata si am spune despre ei ca poseda intelepciunea, rationamentul, discernamantul, vointa, puterea, darurile, harurile, aptitudinile, calitatile si capacitatile utile si necesare de a ne arata drumul catre sanatate, frumusete, fericire, bucurie, bunatate, curatenie, bunastare, bunadispozitie, prosperitate si fertilitate, veselie si umor si undeva in adancul sufletului, ne-am dori sa le calcam pe urme.

Fiecare din noi avem la indemana instrumentele prin care putem sa ajungem asemenea acestor oameni in masura in care ne dorim acest lucru. Probabil ca primul pas in aceasta directie este sa ne pozitionam corect prin atitudine si comportament fata de ceea ce numim cunoscut si necunoscut. 

Fiecare din noi, mai devreme sau mai tarziu, ne intrebam ce rost are viata noastra, care este menirea noastra, cum de suntem in viata, cine ne-a facut si cum ne-a facut si daca tot suntem in viata, dupa ce reguli si principii sa ne ghidam fiecare si sa ne organizam ca societate.Un lucru evident este ca suntem locuitorii unei planete dintr-un sistem solar, undeva in Univers, ca suntem parte intrinseca a acestui Univers. Pentru a ne convinge de acest lucru este suficient sa reflectam la identitatea fractala a proportiei componentelor chimice in corpul omenesc cu cea a planetei pe care traim si existam. Indiferent cat de mult ne-am dori ca la intrebarile de mai sus sa gasim un raspuns, daca am analiza totul din punct de vedere religios sau filozofic, mai devreme sau mai tarziu, mai pueril sau mai sofisticat ne ratacim in misticism sau ocultism. Paradoxal cu cat ne perfectionam mijloacele de cercetare si explorare constatam ca intrebarile sunt tot mai multe si singurul lucru concret cu care ne alegem este un nou domeniu stiintific. De exemplu, din biologie avem botanica si zoologie si de la acestea ajungem la embriologie si genetica si, uite asa, constatam ca orice cunostinta acumulata ne daruieste imensitatea necunoscutului.O singura certitudine se desprinde din orice investigare si anume ca odata ce deslusim ceva necunoscut pana la un moment dat acesta se dovedeste a avea forma si esenta, structura si organizarea, functionalitatea si compozitia dupa un model fractal a ceva ce deja facea parte din universul cunoscut, cu alte cuvinte “dupa chip si asemanare”. Mai mult, orice descoperim, inventam, construim, concepem, intr-un cuvant cream, observam ca se dezvolta si perfectioneaza, creste si inmulteste, intr-un cuvant evolueaza pentru a genera alte creatii ce evolueaza dupa aceleasi tipare fractale. In aceasta inlantuire vom observa ca fiecare fractal in parte e unic chiar daca este si se comporta dupa chip si asemanare.….Am putea spune ca universul creste continuu prin manifestare si se perpetueaza infinit prin informatie. Daca observam cu atentie aceasta dualitate vom putea spune ca manifestarea este expresia feminitatii divine, iar informatia a masculinitatii divine. O confuzie des intalnita este asimilarea dualitatii feminin-masculin cu cea de pozitiv-negativ. Acesta este si motivul pentru care in cazul unei aprofundari a tehnicilor taoiste constati mai devreme sau mai tarziu contradictii de abordare si de multe ori renunti la logica si treci la o memorare mecanica a carei finalitate nu poate fi decat misticismul cu toate tenebrele sale.

O alta confuzie este catalogarea drept tata a divinitatii cand de fapt este cel putin parinte daca nu si copil tata prin informatie si eventual spirit si mama prin manifestare eventual duh (luati in considerare doar expresiile: spiritul dreptatii si duhul adevarului). Parafrazand am putea spune ca barbatul este informatia manifestarii, iar femeia manifestarea informatiei. Puteti face un exercitiu simplu: incercati sa va aduceti in memorie barbati si femei dintre cunostiintele dumneavoastra, sau personalitati din diverse domenii stiintifice, culturale, sociale, politice veti constata ca in cazul femeilor primele elemente amintite sunt imagini, trairi, sentimente, stari, comportamente, iar in cazul barbatilor cuvinte sau expresii, atitudini, metode, chiar formule, legi, definitii.

Indiferent de abordare constatam ca totul din punctul nostru de vedere se raporteaza la spatiu si timp. In incercarile de descriere a spatiului vom constata mai multe directii de studiu: spatiul unidimensional al teoriei superstringurilor, spatiul cu zece dimensiuni al teoriei big-bang, spatiul cotidian tridimensional, spatiul cu patru dimensiuni in care timpul e tratat ca o simpla coordonata pe harta universului si a vietii. Pana se va ajunge la o descriere a spatiului si timpului care sa asigure un suport logic si coerent astfel incat sa integreze printre altele particulele cu o singura dimensiune, dualitatea corpuscul-unda, dilatarea timpului, curbarea spatiului, explozia primordiala, vectorii si scalarii, numerele irationale, solidele platonice, pavajele si fractalii, conectivitatea, nonlocalizarea, etc.. plus niste intrebari de genul: cat din prezent e trecut si cat viitor, unde este pragul dintre acestea cand intreb sau cand decid sau nu cumva tot trecutul meu, eventual si viitorul face parte din prezentul trait, propun o abordare de genul spatiul este universul in care manifestarea naste, genereaza, creste si dezvolta informatia, iar timpul este universul in care informatia naste, genereaza, creste si dezvolta manifestarea.

Indiferent de calea de investigare aleasa, stiintifica sau mistica, atat savantii cat si iluminatii se inclina in final divinitatii pe care o recunosc ca fiind parintele si diriguitorul universului cunoscut si mai ales al celui innaccesibil. Cert este ca din moment ce pentru multe din cele cercetate de obicei reusim sa identificam originea si principiile de integrare in spatiu si timp, putem fi siguri ca atat noi cat si intregul necunoscut avem o origine si niste legi de respectat. Daca in lantul cauzal sau creator al originii si nasterii noastre si a orice percepem in jurul nostru suntem limitati de orizontul cunoasterii accesibile analizatorilor nostri, in cazul legilor ce guverneaza intreaga creatie precum si evolutia care sa permita noi si noi creatii care la randul lor sa evolueze dupa chip si asemanare putem spune ca ne sunt relevate in orice moment al vietii noastre. In privinta originii umane ar insemna sa negam tot ce ne inconjoara in cazul in care am refuza ideea creatiei, dar de aici si pana la a-l decreta pe creatorul nostru ca fiind necreat si primordial fara nici macar o perfectionare dobandita prin evolutie mai avem multe paini de rumegat. Ar fi ca si cum i-am decreta pe parintii polimerilor drept creatorii pungilor de plastic, ai scaunelor de plaja, ai ciorapilor de dama sau ochelarilor de soare si putem continua cel putin cam cu orice ne vine la mana de prin casa sau pe la locul de munca. Chiar daca am accepta aberatia depistarii particulei divine la confluenta dintre energie si materie si am considera acest element caramida universului care prin autocunoastere devine din zero – unu, adica nimicul constientizandu-se devine unicul, nu reusim sa definim informatia si nici sa descriem timpul pe de o parte si pe de alta pe acest fir reusim sa descriem casa melcului si inmultirea iepurilor, dar n-avem nici o sansa in definirea fractala a tarmurilor sau a conopidei. In contextul a tot ce observam in jurul nostru, ar fi cel putin anacronic si anchilozant sa excludem posibilitatea prin care creatorul nostru nu a fost creat si poate ca acest lucru este mai putin important decat sa nu luam in seama varianta in care insusi creatorul evolueaza si se dezvolta si perfectioneaza, poate chiar prin creatia, nasterea, viata si evolutia noastra, ca individ sau umanitate.

O alta varianta care, cel putin deocamdata nu avem nici un motiv sa o eliminam, este aceea ca din moment ce avem de a face cu oameni si umanitate este foarte probabil sa avem de a face cu Domni si Divinitate. Aceasta varianta nu trebuie confundata cu ipotezele popularii extraterestre a pamantului in scopuri mai mult sau mai putin nobile sau ca forma de supravietuire a unor civilizatii stinse din diverse motive. Incontestabil si extraterestrii au geneza lor si in consecinta dumnezeu ramane acelasi pentru noi chiar daca i-a folosit drept instrument sau vector al genezei noastre. In acelasi timp, din moment ce divinitatea nu s-a limitat la Adam, si nici macar la Eva, aproape sigur si-a pus amprenta dupa chipul si asemanarea sa si pe alte meleaguri ale universului.

Mai devreme sau mai tarziu vom intra intr-un contact firesc si nu avem nici un motiv de teama sau de ingrijorare privitor la relatiile si interactiunile cu extraterestrii si numai pentru ca asemeni noua sunt tot copii ai divinitatii care traiesc si exista in aceleasi conditii ca si noi impuse de spiritele si duhurile ortoesentiale. De altfel pastrand proportiile spatio-temporale, deosebirile extraterestrilor sigur se regasesc fractal in particularitatile raselor umane sau credeti cumva ca parul cret si ochii albastri au aparut la urmasii lui Adam si ai Evei datorita diferentelor geoclimatice terestre. In contextul actual, cel putin pana cand stiinta va reusi sa treaca de pragurile, deocamdata asimptotice reprezentate de paralizantul zero absolut al termodinamicii si de halucinanta viteza a luminii putem incerca sa identificam spiritele si duhurile homeogenezice si sa enuntam principiile prin care divinitatea gestioneaza in totalitate creatia si viata, nasterea si evolutia, si pe care indiferent cat de inaltati spiritual sau de potentati material am fi, nu avem cum sa le eludam decat platind cu pretul dureros al bolii sau cu cel dezintegrator al pieirii.

S-a incercat din cele mai vechi timpuri sa se defineasca notiunea-conceptul de viata. In momentul in care s-a pus problema depistarii de forme de viata in univers, cercetatorii s-au intrebat pe buna dreptate ce trebuie sa caute. Au ales atunci urmatorul concept: viata reprezinta capacitatea unui sistem de a-si organiza partile componente. S-a ajuns aici in urma unui experiment in care s-a constatat ca introducand intr-un calculator un numar foarte mare de date si notiuni fara legatura intre ele de la un moment dat acestea au inceput sa se organizeze de la sine. In teoria haosului se arata ca in orice sistem haosul creste progresiv pana la un moment critic cand partile sale componente incep sa se organizeze. Un exemplu de actiune al acestei legi in viata noastra de zi cu zi este traficul auto din marile aglomeratii urbane. In urma cresterii exponentiale a numarului de masini se formeaza blocaje in trafic, conducatorii auto devin tot mai irascibili si mai agresivi, acestia nu accepta sa permita iesirea de pe o strada laterala a altei masini sau schimbarea benzii de rulare. Si totusi, la un moment dat atitudinea participantilor la trafic se schimba si in conditii de mare aglomeratie constatam ca ni se permite sa intram in artera principala desi nu aveam prioritate, constatam ca intersectia nu ramane blocata la schimbarea culorii semaforului, etc.. Acest scenariu s-a desfasurat si se va desfasura in toate marile orase ale lumii, in functie de nivelul de dezvoltare economica. Gresesc cei care spun ca in occident circulatia rutiera fluenta se datoreaza unor culturi si civilizatii superioare in educatie si bun simt, este doar un comportament instinctual generat de experienta de viata, cu care europenii rasariteni de abia acum se intalnesc. Mai mult, toate marile aglomeratii urbane cheltuiesc sau au cheltuit resurse imense pentru studii si aplicatii practice in vederea fluidizarii traficului si cu toate acestea s-a ajuns la concluzia ca fluenta optima de trafic in cele mai aglomerate intersectii se obtine cand se renunta la orice fel de dirijare a traficului prin semafoare, politisti, etc.. Pur si simplu legea haosului functioneza mai bine decat orice solutie oferita de inteligenta specialistilor, am putea completa spunand ca odata ajunsi la solutia eliberarii de restrictii a traficului in intersectii acestia au facut pasul de la inteligenta la intelepciune. Modul de actiune al legii haosului il regasim peste tot in natura si univers, de la insecte pana la formarea oraselor, luati in considerare doar atat: si musuroiul de furnici si metropolele cu cat sunt mai aglomerate cu atat sunt mai bine organizate. De fapt s-ar putea spune ca din haos se naste organizare, modelul de organizare il putem defini ca informatie. Imaginati-va un grup de oameni care nu se cunosc si incep sa se joace cu o minge. Initial vor interactiona dupa modelul miscarii browniene, va fi la inceput o neintelegere totala intre ei incepand cu stabilirea regulilor de joc, a echipelor, titularilor si rezervelor, apoi a posturilor. Incet-incet cu toate frictiunile si neintelegerile dintre ei vor reusi sa se cunoasca unul pe altul si isi vor organiza jocul. Tipul de joc va fi corespunzator printre altele numarului de participanti: tenis, baschet, fotbal, etc.. Mai tarziu unii dintre ei vor deveni antrenori si cu experienta acumulata vor inchega mult mai repede o echipa. Altii vor ajunge conducatori de club si incet, incet se naste un campionat. Este evident ca timpul scurs de la un nivel de organizare la altul devine tot mai scurt. Ceva asemanator s-a intamplat in etapele parcurse de omenire in domeniul comunicarii la distanta. Semnalele de fum au fost urmate de turnuri cu steaguri, apoi de telegraf, telefon, radio, televiziune, internet. De fapt orice istorie a civilizatiei, universului sau a unor componente ale acestora vom analiza ajungem la concluzia unei cresteri si dezvoltari accelerate cantitativ si calitativ.

0729035108 - 0799942683 - 0344140064 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri, 10:00 - 18:00

 


Detalii produs


Categorie: RANDURI SI GANDURI

Producator: Editura Homeogenezis